Affiliate webshop maken met WordPress en Woocommerce

In deze tutorial laat ik je zien hoe je een webshop kan opzetten in WooCommerce zonder detailpagina, dus waarbij de producten in de catalogus direct naar de adverteerder linken. Ben je dus een affiliate, en wil je een webshop met affiliate producten direct laten linken naar de adverteerder? Lees dan verder! Het gaat hier om zogenaamde externe producten (external products), dus met een link naar een andere website. Normaal gaan deze eerst naar een detailpagina, en kan je daar op de knop drukken om extern naar de adverteerder te gaan. We willen deze stap echter overslaan. In plaats van een detail- of productpagina, ga je met een druk op de knop dus direct naar de webshop van de adverteerders.

affiliate shop in woocommerce en wordpress

[content_box color=”#e3007e”]Deze tutorial bestaat uit 3 delen, dit is de introductie. Lees verder of klik direct op een van de tutorials om door te gaan.

Introductie – Affiliate webshop maken met WordPress en WooCommerce
Deel 1 – Een child-theme opzetten in WordPress
Deel 2 – Een WooCommerce child maken
Deel 3 – Producten direct linken naar de adverteerder
[/content_box]

Wat heb je nodig?

 • WordPress geïnstalleerd
 • Een thema (wij gebruiken in deze uitleg twentythirteen)
 • WooCommerce plugin
 • Een editor om een paar bestanden aan te passen, zoals Notepad, Dreamweaver of Coda

 

Hoe pakken we dit aan?

Alhoewel je ook direct in je thema kan werken, geniet het de absolute voorkeur om in een child-theme te werken. Dit betekent immers, dat je na een update van WordPress of je thema niet je aanpassingen (bijv. in WooCommerce of je thema) kwijt bent.

Wij zullen je dus in stap 1 laten zien hoe je een child-theme opzet en activeert.

Vervolgens is het raadzaam een WooCommerce child te maken. Ook hierbij geldt weer, je kan direct in de WooCommerce bestanden werken, maar waarom zou je? Dit betekent immers dat je al je aanpassingen kwijt bent bij een update. En updaten van WooCommerce is af-en-toe echt noodzakelijk.

Wij zullen je in stap 2 dus laten zien hoe je een WooCommerce child maakt.

Tenslotte gaan we in stap 3 de bestanden aanpassen, zodat de producten in je shop direct linken naar de adverteerder. Dit klinkt lastiger dan het is, en we nemen je stap voor stap mee.

Ga naar deel 1: Een child-theme opzetten in WordPress

2 reacties op “Affiliate webshop maken met WordPress en Woocommerce”

 1. Hallo tascha,

  Leuk artikel! Erg informatief. Dit is één van de weinige nederlandse artikelen op internet over uitleg voor het bouwen van een affiliate webshop met WordPress en WooCommerce.

  Zelf heb ik een blog over het ontwerpen van affiliate webshops. Ook met WooCommerce. Misschien leuk om eens een kijkje te nemen?

  http.//www.affiliwebshop.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *