een Woocommerce child maken

Om aanpassingen in WooCommerce doen, is het aan te bevelen ook met een child te werken. Dit heeft als voordeel dat een update van WooCommerce niet jouw instellingen en aanpassingen overschrijft. Hoe je een WooCommerce child opzet, laten we hieronder zien.

[content_box color=”#e3007e”]Deze tutorial bestaat uit 3 delen, dit is deel 2. Lees verder of klik direct op een van de tutorials om door te gaan.

Introductie – Affiliate webshop maken met WordPress en WooCommerce
Deel 1 – Een child-theme opzetten in WordPress
Deel 2 – Een WooCommerce child maken
Deel 3 – Producten direct linken naar de adverteerder
[/content_box]

Allereerst moeten we een map aanmaken in je thema die WooCommerce heet. In deze map kunnen we dan aangepaste bestanden die betrekking op WooCommerce hebben, zetten.

Ga met je FTP programma naar je thema folder en maak de map WooCommerce aan. Werk je met een child-theme zoals besproken in stap 1, dan maak je de folder aan in je child-theme directory, dus in wp-content/themes/twentythirteen-child
Let op!
In ons voorbeeld werken we met twentythirteen, een eenvoudig theme zonder WooCommerce integratie. Er zijn echter heel veel thema’s die speciaal voor WooCommerce geschikt gemaakt zijn. Heb je zo’n thema, lees dan het volgende aandachtig door:

WooCommerce bestanden staan op je server in de map wp-content/plugins/woocommerce Als je deze wilt overschrijven in het twentythirteen thema, kan je een bestand dat je wilt overschrijven kopiëren naar je map wp-content/themes/twentythirteen-child/woocommerce
Vervolgens kan je deze aanpassen, zodat het bestand de uitvoer van het originele bestand overschrijft. Echter, in een WooCommerce thema, of een thema dat geschikt is gemaakt voor WooCommerce, staat er veelal in de map wp-content/themes/THEMA al een map die WooCommerce heet. Deze bestanden zijn al aangepast. Wil je vervolgens in een child-theme een aanpassing doen in het WooCommerce gedeelte van dat thema, moet je dus het bestand uit de map wp-content/themes/THEMA/woocommerce kopiëren, en deze naar de map wp-content/themes/THEMA-child/woocommerce kopiëren.

[content_box color=”#e3007e”]Dit gaat enorm vaak mis, dus let hier goed op. De regel is: child-theme/woocommerce overschrijft theme/woocommerce en die overschrijft wp-content/plugins/woocommerce.[/content_box]

Nu de map is aangemaakt, kan je bestanden uit de WooCommerce map halen en aanpassen en wegschrijven naar je woocommerce map in je child-theme. In principe ga je bij een WooCommerce child altijd uit gaat van de structuur die al bestaat in de woocommerce map. Dus:

wp-content/plugins/woocommerce/bestand.php —> wp-content/themes/THEMA-child/woocommerce/bestand.php

Er is echter een uitzondering! Wil je namelijk aanpassingen doen in de look en feel van WooCommerce, dan gaat het meestal om bestanden die in de map template staat. En juist als het om die map gaat, geldt de volgende regel:

wp-content/plugins/woocommerce/templates/bestand.php —> wp-content/themes/THEMA-child/woocommerce/bestand.php en
wp-content/plugins/woocommerce/templates/loop/bestand.php —> wp-content/themes/THEMA-child/woocommerce/loop/bestand.php

[content_box color=”#e3007e”]De uitzondering is dus, dat je de map templates dus nooit aanmaakt, maar de mappen die daar weer instaan wel. Waarom dit zo is, weten we niet. Maar dat het zo is, zijn wij door schade en schande wijs geworden.[/content_box]

Ga naar stap 3: Producten direct linken naar de adverteerder, zodat je shop direct naar de adverteerder linkt.

3 reacties op “een Woocommerce child maken”

 1. Goedenavond,

  Graag je advies!

  Zou je mij kunnen adviseren met het volgende.
  Na het lezen van je pagina hoe je een child theme en plugin en vervolgens hoe je dat ook met plugins kan doen.
  Nu heb ik het precies gedaan zoals je zei maar toch werkt het niet
  Ik heb een naam veranderd in de form-billing.php en doen ik het normale bestand past hij het wel aan maar op onderstaande manier niet, zou je mij kunnen advies willen geven.

  Zo staat mijn child in de ftp.
  wp-content/themes/superstore-child/woocommerce/templates/loop/form-billing.php

  Alvast bedankt,

  Groeten,
  Marcel

 2. Hi Marcel,

  Ik weet niet zeker wat je exact wilt vragen. Maar ik heb een vermoeden waar het mis gaat.

  je geeft aan dat je de child als volgt hebt staan:

  wp-content/themes/superstore-child/woocommerce/templates/loop/form-billing.php

  Dit zou moeten zijn:

  wp-content/themes/superstore-child/woocommerce/loop/form-billing.php

  De map TEMPLATES dient niet meegenomen te worden.

  Ik hoop dat ik je vraag beantwoord heb.

  Groet,

  Tascha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *